Informatiebrief Coronavirus Lees verder

Verwijzers

De gemeente is de voornaamste verwijzer voor dagbesteding. De gemeente is namelijk verantwoordelijk voor ondersteuning van mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn. Dit is geregeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Maar ook scholen in het speciaal onderwijs, wijkteams, en gezinsbegeleiders zijn belangrijke verwijzers. Tot slot kun je ook zelf aanmelden voor de Betuwe Dagbesteding als je op zoek bent naar een aantrekkelijke leer- werkplek.

Home Verwijzers

Waarom de Betuwe Dagbesteding

Als verwijzer heb je een grote verantwoordelijkheid. Je wilt namelijk dat een cliënt goed terecht komt. Op een locatie voor dagbesteding brengt een cliënt namelijk een groot deel van de dag door. Dan wil je dat iemand zich veilig, gelukkig en waardevol voelt. Bovendien is de juiste zorg en begeleiding in relatie tot zijn of haar beperking belangrijk. de Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen. Dit is een kwetsbare groep mensen in de maatschappij. Wij vinden dat iedereen een plek verdient en mee mag doen. Voor ons zijn het dus geen cliënten maar deelnemers. Samen kom je verder. Die begeleiding en zorg bieden we. Onze zorg is multidisciplinair en gebaseerd op een systematische en methodologische manier van werken.

Iedereen mag er zijn

Elke deelnemer mag zijn wie hij of zij is. Wij zien ontwikkelperspectief in elk individu met de juiste zorg en aandacht. In kennis, sociale vaardigheden of geluksgevoel. Een team van zorgprofessionals met expertise op verschillende vakgebieden zorgt voor aansluitende zorg en begeleiding. Een deelnemer kan eigenlijk worden wat hij of zij wil binnen de grenzen van zijn of haar kunnen. We hebben namelijk een breed aanbod van dagbesteding. Denk daarbij aan horeca, zorg, dierenverzorging, groenvoorziening en repro. Groei en ontwikkeling staan centraal. Al gaat dat soms in hele kleine stapjes. Deelnemers werken in teamverband maar kunnen zich ook afzonderen als stilte gewenst is. Ook hebben we verschillende activiteiten voor een leuke invulling van de vrije tijd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAlbero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Heb je nog vragen?

De Betuwe Dagbesteding kan voor jou een werkplek zijn waar jij je kunt zijn wie je bent. Een plek waar jij je prettig voelt en dat kunt doen waar jij goed in bent. Samen met de begeleiders zorgen we voor een veilige omgeving waar jij kunt leren en groeien.

Kom kijken en zie op welke mooie locaties jij zou kunnen komen te werken.   

De Betuwe Dagbesteding heeft een gevarieerd aanbod van werk. Er zit altijd wel wat tussen dat je leuk vindt. We hebben werkzaamheden op een boerderij, lunch room, zorgcentrum, creatief atelier, drukkerij, winkel en ga zo maar door. Binnen de mogelijkheden van je kunnen, kun je gaan doen wat je wilt. Om een goed beeld te krijgen van de verschillende werkzaamheden is het mogelijk om op elke locatie een paar dagen te gaan werken. Zo maak jij een bewuste keuze. Plezier in het werk, is namelijk het allerbelangrijkste.