Informatiebrief Coronavirus Lees verder

Kosten en vergoedingen

Als je in een huis van Albero Gezinshuizen woont en je hebt een WLZ indicatie dan ben je verplicht om een eigen bijdrage te betalen aan het CAK.

Home Kosten en vergoedingen

Eigen bijdrage

Als je in een huis van Albero Gezinshuizen woont en je hebt een WLZ indicatie dan ben je verplicht om een eigen bijdrage te betalen aan het CAK. Aan de hand van je zorg, je huishouden, je vermogen  je leeftijd en je inkomen bepaald het CAK de hoogte van de eigen bijdrage (WLZ staat voor Wet Langdurige Zorg).

Overzicht wie betaalt wat

'Mensen met een beperking of chronische ziekte hebben momenteel te maken met een stapeling van zorgkosten en eigen bijdragen. De invoering van een maximale eigen bijdrage van € 19,- voor zorg en ondersteuning vanuit de WMO per 1 januari 2020 – het zogeheten abonnementstarief Wmo – is één van de maatregelen van het kabinet om de stapeling van zorgkosten tegen te gaan. Op de website van de VNG leest u alles over de invoering van het Abonnementstarief WMO: www.vng.nl/abonnementstarief.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlAlbero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Heb je nog vragen?

Hier komt een antwoord?

De Betuwe dagbesteding heeft een gevarieerd aanbod van werk. Er zit altijd wel wat tussen dat je leuk vindt. We hebben werkzaamheden op een boerderij, grand café, zorgcentrum, creatief atelier, drukkerij, winkel en ga zo maar door. Binnen de mogelijkheden van je kunnen, kun je gaan doen wat je wilt. Om een goed beeld te krijgen van de verschillende werkzaamheden is het mogelijk om op elke locatie een paar dagen te gaan werken. Zo maak jij een bewuste keuze. Plezier in het werk, is namelijk het allerbelangrijkste.